dimecres, 2 de febrer del 2022

Carxofes ofegades a la manera romana

 Ingredients:

- Tres, quatre carxofes per cap.

- Olives tipus "manzanilla" o sevillanes.

- Dos dents d'all.

- Menta fresca (pot ser seca).

- Oli d'oliva extra verge.

- Sal i pebre.

Preparació:

Anem traient les fulles més externes  que són més dures i repelem el tronxo i la base


Les posem amb remull amb llimona i julivert perquè no s'oxidin i no quedin tant fosques.






Les col·loquem a la cassola.


Salpebrem, afegim la menta, dos dents d'all pelats i les olives.
Hi tirem un bon raig d'oli afegim una mica d'aigua. No cal que quedin del tot cobertes.


Tapem i deixem coure uns 20-25 minuts a foc suau. El temps depèn molt de la carxofa i de l'avenç de la temporada. Les del Prat són les més tendres. Punxem per veure si ja són fetes.

Apa. Ja són fetes.
Les olives contrasten molt bé amb la carxofa i la menta i l'all donen un bon toc d'aroma.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada