Ingredients per a quatre persones:
Un peixet de vedella polit d'aproximadament un kilo. El carnisser o carnissera us el lligarà.
Un parell de tomàquets madurs tipus pera.
Una ceba mitjana
Uns grans d'all.
Uns bolets de pot: Rovellons, llenegues,...
Oli extra verge.
Llard de porc.
Xerès sec.
Sal, pebre, llorer i romaní.


En una cassola de fang posem a daurar el tall de peixet en l'oli i una cullerada de llard.


Quan ja es rossa, afegim la ceba, els tomàquets picolats, els alls xafats amb un cop i les herbes aromàtiques, una fulla de llorer i la branqueta de romaní. Tapem i ho deixem a foc mig uns 10 minuts.
Destapem i posem un raig de xerès sec. Deixem que s'evapori una mica. Tapem i continuem amb la cocció.
Ho deixem a foc mig/baix tapat uns trenta, quaranta minuts. Punxem la carn per saber si està feta, si no sagna ja ho tenim.
Passem la salsa pel colador xinès, esprement tot el suc

Si ens ha quedat una mica aigualida, afegim mitja tasseta d'aigua amb Maizena per espessir-la. Escalfem i remenem per que s'integri be.


Tornen a posar el tall a la cassola, afegim els bolets i finalment el suquet, ho posem al foc uns minuts més i ja ho podem servir. Es pot acompanyar amb unes patates fregides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada