divendres, 11 de setembre del 2020

Tall rodó.

Ingredients per a quatre persones:

Un peixet de vedella polit d'aproximadament un kilo. El carnisser o carnissera us el lligarà.

Un parell de tomàquets madurs tipus pera.

Una ceba mitjana

Uns grans d'all.

Uns bolets de pot: Rovellons, llenegues,...

Oli extra verge.

Llard de porc.

Xerès sec.

Sal, pebre, llorer i romaní.



En una cassola de fang posem a daurar el tall de peixet en l'oli i una cullerada de llard.


Quan ja es rossa, afegim la ceba, els tomàquets picolats, els alls xafats amb un cop i les herbes aromàtiques, una fulla de llorer i la branqueta de romaní. Tapem i ho deixem a foc mig uns 10 minuts.


Destapem i posem un raig de xerès sec. Deixem que s'evapori una mica. Tapem i continuem amb la cocció.

Ho deixem a foc mig/baix tapat uns trenta, quaranta minuts. Punxem la carn per saber si està feta, si no sagna ja ho tenim.


Deixem refredar la carn, deslliguem i tallem a rodanxes fines. 


Passem la salsa pel colador xinès, esprement tot el suc




Si ens ha quedat una mica aigualida, afegim mitja tasseta d'aigua amb Maizena per espessir-la. Escalfem i remenem per que s'integri be.


Tornen a posar el tall a la cassola, afegim els bolets i finalment el suquet, ho posem al foc uns minuts més i ja ho podem servir. Es pot acompanyar amb unes patates fregides.



D'un dia per l'altre molt millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada