dissabte, 5 de setembre del 2020

Sarsuela de peix i marisc amb suquet.

Ingredients per a quatre persones:

Una cua de rap.
Mig lluç.
Quatre gambes.
Quatre escamarlans.
Un calamar.
Un grapat de musclos.
Un grapat de cloïsses.

Tres o quatre tomàquets madurs.
Una ceba grossa.
All i julivert.
Farina per fregir peix.
Oli extra verge.
Xerès sec.
Sal i pebre.

(A les fotos només hi ha una mostra).

Comencem per passar per la cassola amb un raig d'oli, les gambes i els escamarlans només una mica i reservem.


Tot seguit, enfarinem el peix i el calamar i els sofregim lleugerament, primer un i desprès l'altre i ho reservem. 




Si cal afegim una mica més d'oli i posem a sofregir la ceba picadeta a ganivet. Quan ja es rossa afegim el tomàquet ratllat.

Que es vagi sofregint a foc lent, un rajolí de xerès sec i salpebrem.


Mentrestant hem obert al vapor els musclos i les cloïsses. Tot just que s'obrin.


Ara, ja posem a la cassola el que teniem reservat. El calamar i el peix.


Posem l'aigua ja filtrada dels musclos i les cloïsses, i remenem una mica vigilant que no es trenqui el peix.


Afegim les gambes, i els escamarlans.


Rectifiquem de sal. una picadeta d'all i julivert i ho deixem a foc mig uns vuit, deu minuts. Cap al final, afegim els musclos i les cloïsses, sacsegem de tant en tant i quan veiem la salseta integrada, ja ho poder retirar del foc i servir.



Apa, a jalar i a gaudir de la companyia!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada