Ingredients per a quatre persones:
Una cua de rap.
Mig lluç.
Quatre gambes.
Quatre escamarlans.
Un calamar.
Un grapat de musclos.
Un grapat de cloïsses.
Mig lluç.
Quatre gambes.
Quatre escamarlans.
Un calamar.
Un grapat de musclos.
Un grapat de cloïsses.
Tres o quatre tomàquets madurs.
Una ceba grossa.
Una ceba grossa.
All i julivert.
Farina per fregir peix.
Oli extra verge.
Xerès sec.
Sal i pebre.
(A les fotos només hi ha una mostra).
Comencem per passar per la cassola amb un raig d'oli, les gambes i els escamarlans només una mica i reservem.
Tot seguit, enfarinem el peix i el calamar i els sofregim lleugerament, primer un i desprès l'altre i ho reservem.




Si cal afegim una mica més d'oli i posem a sofregir la ceba picadeta a ganivet. Quan ja es rossa afegim el tomàquet ratllat.
Que es vagi sofregint a foc lent, un rajolí de xerès sec i salpebrem.
Mentrestant hem obert al vapor els musclos i les cloïsses. Tot just que s'obrin.

Ara, ja posem a la cassola el que teniem reservat. El calamar i el peix.
Posem l'aigua ja filtrada dels musclos i les cloïsses, i remenem una mica vigilant que no es trenqui el peix.
Afegim les gambes, i els escamarlans.
Rectifiquem de sal. una picadeta d'all i julivert i ho deixem a foc mig uns vuit, deu minuts. Cap al final, afegim els musclos i les cloïsses, sacsegem de tant en tant i quan veiem la salseta integrada, ja ho poder retirar del foc i servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada