dijous, 23 de març del 2017

Mandonguilles amb salsa d'ametlles. Per llepar-s'hi els dits.


 C:\Users\am35221\Downloads\WP_20161218_17_59_22_Pro.jpg
Ingredients per a quatre persones:

            Per les mandonguilles:
300 grams de vedella picada
300 grams de carn de porc picat (pot ser botifarra)
Farina
Pa ratllat
1-2 ous
Llet
Pinyons
All
Julivert
Sal
Pebre

            Per a la salsa:
                       Ametlles torrades
                       Un parell o tres de dents d’all
                       Una punta de pa sec
                       Julivert
Farina
Vi blanc o xerès sec

Elaboració
Es barregen les dues carns dins un bol i es va treballant amb una forquilla. S’afegeixen els ous, el pa ratllat, una mica d’all i julivert (no gaire) i els pinyons, la sal i el pebre i una mica de llet. Es continua treballant fins a obtenir la textura desitjada (afegit una mica més de llet o de pa ratllat segons calgui).

Es fan les mandonguilles, es passen per farina, es fregeixen, i un cop fetes es passen a una cassola.

Es fa una picada amb les ametlles, els alls, el julivert, el pa sec,   sal i pebre fins a obtenir una pasta, se li posa una mica de vi per a diluir-la una mica.

En la mateixa paella i oli on s’han fregit les mandonguilles (si l’oli es massa cremat, o n’hi ha massa o hi han moltes restes de socarrimades es treu i es posa oli nou). Es fregeix una cullerada de farina, al cap d’un moment, s’omple d’aigua el morter on hi ha la picada, es degeta i s’aboca a la paella. Es remenant fins que vagi espessint, un cop tenim la textura desitjada, aboquem la salsa pel damunt de les mandonguilles, remenem un parell de minuts i ja es llesta per servir.

Es pot acompanyar amb arròs blanc

D’un dia per un altre agafen més gust.

Aquesta mateixa salsa d’ametlles es pot fer servir per a peix com la castanyola. S’enfarina, es fregeix i se li posa la mateixa salsa de la mateixa manera que en el cas de les mandonguilles. 
 

12-12-2009




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada