dijous, 10 de juny del 2021

Llaminera guisada

 Ingredients per a quatre persones:

Una llaminera de qualitat. Si pot ser tipus ibèrica, millor.

Un tros de panxeta viada.

Una ceba i uns grans d'all.

Un parell de tomàquets tipus pera.

Unes prunes seques que les posarem hidratades amb brandy.

Pinyons.

Oli d'oliva

Xerès sec.

Sal i pebre.


Salpebrem i posem a daurar la llaminera i els trossos de la panxeta a la cassola amb un bon raig d'oli a foc viu.







Tot just que quedi enrossit i reservem.

Mentrestant picolem la ceba i els tomàquets a trossos i ho posem a la cassola amb els alls pelats.


Anem sofregint a foc suau i l'hi afegim un bon raig de xerès sec deixant que es vagi reduint.


Rectifiquem de sal.


Tallem la llaminera a rodanxes. Fixeu-vos que la carn és crua per dins.


Un cop el sofregit ha quedat melós (podem retirar la pell dels tomàquets amb unes pinces), Incorporem la carn, les prunes i els pinyons.



Ho deixem coure 3-5 minuts a focs molt suau. Tot just perquè la carn canviï de color.


Ja ho tenim. Important que la carn no es cogui en excés.


Avui l'he acompanyat amb unes patates fregides. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada